Teljes kiőrlésű cukormentes almáspite:

Tészta:

-20dkg Ch csökkentett liszt
-20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
-40 dkg szoba hőmérsékletű vaj 
-2 ek édesítőszer (por eritritett használtam)
-1dl tejföl
-2db tojás 
-1 csomag sütőpor 
-csipet só

Töltelék:

-kb. 2 kg alma
-fahéj ízlés szerint
– Édesítőszer ízlés szerint az alma édességéhez mérten
 

Elkészítés:

A liszteket a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, egy csipet sót és annyi tejföl, hogy jól gyúrható tésztánk legyen.
A tésztából 2 cipót formálunk és letakarva hideg helyen fél órát pihentetjük.
Az almákat meghámozva lereszeljük megédesítjük és megszórjuk fahéjjal, állni hagyjuk. A tészta egyik felét kinyújtjuk, tepsibe rakjuk, villával megszúrkáljuk, majd ráhalmozzuk az alma tölteléket amiből a folyadékot kinyomkodtuk.
A tészta másik felét rács formában vagy egészben rátesszük, végül megkenjük tojással. Előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Óvja ideális vércukorszintjét eperfalevéllel!